Hjem > Rykter og overganger, Spillere > Sir Alex på keeperjakt?

Sir Alex på keeperjakt?

Etter at Van der Sar skrev under nok en ettårskontrakt skulle man tro at keeperryktene skulle bli liggende denne sommeren, men så feil kan man altså ta. Keeperne MEN spekulerer i er de samme – Akinfeev, Lloris og Neuer, i tillegg til rutinerte Sebastian Frey. Sir Alex hadde nok håpet at keepersituasjonen skulle løse seg selv denne sesongen med Foster. Dessverre var den unge briten som ble hyllet som det best thing since sliced bread rett og slett for klønete, og nå er en £6m overgang til Birmingham på trappene. Hvor MEN henter inspirasjon til disse ryktene fra må gudene vite. Kanskje sitter Matheison på bakrommet å fintenker. Disse «rapportene» kommer jo i snitt en gang i måneden.

Vegard F. Vaagbø skrev i vår en artikkel om ørkenvandringen etter Schmeichel og lurte på om vi skulle havne i samme situasjon etter at Van der Sar legger hanskene på hylla. Nederlenderen nærmer seg 40 med stormskritt og kan ikke vokte buret så veldig mye lengre. Det er vel likevel slik at ingen av de nevnte keeperne er spesielt sugen på å varme benken i det som tilsynelatende er Edwins siste sesong.

Det trenger likevel ikke å være en dum idé å hente en ny keeper i sommer; å ha den neste keeperen i klubben kan sikre en mykere overgang mellom stengene, og man kan rullere litt både for å avlaste en gammel Van der Sar og gi nyerværvelsen en myk introduksjon til Premier League; selv om det heller ikke er så dumt å kaste han ut på dypet og se om han flyter. Hverken Bosnic, Barthez, Taibi eller Howard fløt –  i alle fall ikke særlig lenge. Schmeichel fløt som ei treflåte etter å bli kastet rett inn i det.

Så kanskje man skal hente inn en ny keeper i sommer? Eller kanskje Sir Alex skal gi Kuszczak en sesong til på å overbevise? Som reservekeeper er han jo i Van der Gouw-klasse — men samtidig et solid steg unna å være god og stabil nok for Manchester United.

I mine øyne er en stabil keeper en god keeper. Da nytter det ikke å være god på strek; en keeper må kunne være kommanderende til forsvaret for å skape sikkerhet, og han må være en kjempe i feltet. Kuszczak og Foster sviktet på begge. I tillegg må den nye keeperen være en igangsetter og god med ballen i beina. Og det jeg nevnte først. Stabil til tusen, og gjøre få feil. Buffon er den ideelle arvtakeren, men han kommer ikke i sommer for å være understudy til Van der Sar.

I tillegg til nevnte Akinfeev, Lloris, Neuer, Frey og kanskje også Buffon, er Athletico Madrids David De Gea nevnt – unggutten som voktet buret da de slo Fulham i Europa League-finalen.

Line Break

Om skribenten: Haakon

Haakon er en lidenskaplig United-fan. Top red.


  1. 15 mai 2010 @ 07:57 | #1

    Hugo Lloris har imponert hver gang jeg har sett han spille. Det samme har Akinfeev og De Gea.

    Sistnevnte har overtatt plassen til Sergio Asenjo, på Atletico Madrid. I tillegg er han et år yngre, bare 20 år gammel. Spørsmålet er om han da er moden til å ta over etter VdS?

    Sebastian Frey har jeg ikke blitt imponert over, minner meg litt om en annen franskmann som har stått på Old Trafford. Han er også mye eldre enn de andre nevnte alternativene.

    Uansett tviler jeg på at SAF velger å hente en ny etablert keeper i sommer. VdS er fortsatt verdensklasse og Kuzs er glimrende backup. Forhåpentligvis prioriterer Fergie midtbanen og en ny spiss. Så kan vi erstatte VdS når han gir seg etter neste sesong..

  1. 15 mai 2010 @ 02:23 | #1

Easy AdSense by Unreal